Slimme oplossingen voor aangenaam wonen en leven

Slimme oplossingen voor aangenaam wonen en leven

Zo lang mogelijk gezond en vitaal in de eigen omgeving blijven wonen, dat willen we allemaal. Maar wat hebben we daarvoor nodig en welke slimme oplossingen zijn er die hierbij kunnen ondersteunen? De West-Brabantse Gezondheidsbeurs is er om inwoners in de regio hierover te informeren en te inspireren.

“De behoefte aan informatie over slimme oplossingen om op een aangename manier gezond en vitaal ouder te worden groeit”, zo stelt Chantal van Spaendonck, directeur van het Care Innovation Center West-Brabant (CIC). In 2014 opende het CIC het Huis van Morgen en elk jaar neemt het aantal bezoekers toe. “Veel mensen willen bij de aanschaf van een nieuw product zich eerst oriënteren en het zelf uitproberen en dat kan in het Huis van Morgen. Maar we hebben natuurlijk niet alles in ons ‘huis’. Zo ontstond het idee om in West-Brabant een Gezondheidsbeurs te organiseren. Breder van opzet waarbij bezoekers geïnspireerd worden door de vele nieuwe toepassingen gericht op gezondheid, welzijn, wonen en zorg.”

De West-Brabantse Gezondheidsbeurs is een initiatief van het Huis van Morgen, de Brabantse Raad voor Informele Zorg (BRIZ), Wonen met Gemak, KBO-Kring gemeente Halderberge en Roosendaal en Den Goubergh/World of Dreams. Door de nauwe samenwerking met belangenverenigingen is de beurs ingevuld vanuit de behoefte van inwoners in de regio. Waar lopen zij tegenaan en welke oplossingen bieden voor hen kansen?

De West-Brabantse Gezondheidsbeurs is er voor iedereen. Voor ouderen, hun kinderen en vrienden maar ook voor professionals. Zij kunnen hier kennismaken met slimme oplossingen zoals domotica en personenalarmering. Ook kunnen bezoekers zich uitgebreid laten informeren over diverse woningaanpassingen zoals badkamers met comfort en (mantelzorg)woningen en vind je op de beursvloer een huis waarin verschillende slimme toepassingen zijn verwerkt. Op het gebied van mobiliteit worden de nieuwste ontwikkelingen getoond en je maakt kennis met een breed aanbod van diensten die helpen bij gezond eten en vitaal leven. Bezoekers aan de beurs kunnen daarnaast gratis deelnemen aan workshops en seminars over onder andere dementie, Parkinson, eenzaamheid en autisme of een genieten van een gezond hapje en drankje.

Inwoners uit West-Brabant moesten voorheen naar bijvoorbeeld de Liever Thuis beurs in Eindhoven om zich te laten informeren. Dat hoeft nu niet meer want met de West-Brabantse Gezondheidsbeurs biedt de organisatie alle informatie onder één dak. Daarmee komen de initiatiefnemers tegemoet aan de groeiende informatiebehoefte van inwoners in de regio.

Datum en tijdstip
Woensdag 28 juni 10.00 – 17.00 uur
Donderdag 29 juni 10.00 – 17.00 uur

Locatie
PSC Den Goubergh
Oude Ettensebaan 36
4706 PG Roosendaal